Havfruer

januar 14, 2011 § Skriv en kommentar

Der findes ingen mere længselsfulde væsner end havfruer… I vores research har vi bl.a. (gen)læst Den Lille Havfrue af H.C. Andersen, og hvis I ikke har læst det eventyr for nylig, kan I roligt gøre det – og i øvrigt få et lille uddrag her:

“Men husk på,” sagde Heksen, “når du først har fået menneskelig Skikkelse, da kan du aldrig mere blive en havfrue igen! Du kan aldrig stige ned igennem vandet til dine søstre og din faders slot, og vinder du ikke Prinsens kærlighed, så han for dig glemmer fader og moder, hænger ved dig med sin hele tanke og lader præsten lægge jeres hænder i hinanden, så I bliver mand og kone, da får du ingen udødelig sjæl! Den første morgen efter at han er gift med en anden, da må dit hjerte briste, og du bliver skum på vandet.”
“Jeg vil det!” sagde den lille Havfrue og var bleg, som en død.

Sabine Schönberger

I slottet var hun den skønneste af alle, men hun var stum, kunne hverken synge eller tale. Dejlige slavinder, klædt i silke og guld, kom frem og sang for Prinsen og hans kongelige forældre; een sang smukkere end alle de andre og Prinsen klappede i hænderne og smilede til hende, da blev den lille Havfrue bedrøvet, hun vidste, at hun selv havde sunget langt smukkere! Hun tænkte, “O han skulle bare vide, at jeg, for at være hos ham, har givet min stemme bort i al evighed!”

Coco Rocha for Vogue US 2008

Tim Walker for Vogue Italia

Kærlig længsel,

Sort Samvittighed
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Havfruer at sortsamvittighed.

meta

%d bloggers like this: