Om Sort Samvittighed

Hellere alt for meget, end lidt for lidt!

Tove!Tove!Tove! 1

Sort Samvittighed er et banebrydende kunstnerkollektiv bestående af 10 kvinder, der med stor kærlighed fortolker især markante kvindelige kunstnere.

I 2011 modtog Sort Samvittighed en Reumert for teaterkoncerten HVID MAGI med deres originale fortolkninger af Anne Linnets sangskat. Forestillingen blev genopsat to gange.
I foråret 2015 har Sort Samvittighed urpremiere på forestillingen TOVE!TOVE!TOVE! om Tove Ditlevsens liv og værk på Det Kongelige Teater.

Du kan også besøge Sort Samvittighed på Facebook og Instagram.

Sort Samvittighed er:

Jeanett Albeck, Rikke Bilde, Ida Marie Ellekilde, Signe Fabricius, Tilde Maja Fredriksen, Elisa Kragerup, Kitt Maiken Mortensen, Signe Egholm Olsen, Leila Vestgaard og Sara Åkerlund Clemmensen.

Advertisement

§ 47 Responses to Om Sort Samvittighed

 • pil bredahl siger:

  Glæder mig alt for meget til at opleve jer, det er helt hvidt.

 • Marie siger:

  Hej,

  Jeg skriver på vegne af Danske Webchicks, en non-profit blog skrevet af og for danske, kvindelige bloggere. Vi er vilde med jeres koncept og ønsker at være med til at reklamere for jer samt høre lidt mere om denne blog. Kontakt mig hvis det har interesse.

  Mange hilsner,
  Marie
  
  Signature:
  Ranunkelvej 211, 8471 Sabro
  601 555 99
  http://www.danskewebchicks.blogspot.com
  info@danskewebchicks.dk

  Har du sikret dig en billet til forårets bloggerevent i Århus 12. marts?
  Se mere her:http://www.billetto.dk/da/dwcforaar

 • Prophecy siger:

  Kære Sort Samvittighed. Wiiiii – jeg har fået 2 blogbilleter og glæder mig til den 16. februar!

 • Hanne og Peter siger:

  Hej.

  Tusind tak for en vidunderlig teaterkoncert i lørdags – det gjorde i bare SÅ godt – vi har altid holdt af Anne Linnets musik – og i gjorde det måske endnu bedre!

  Kh Peter og Hanne

 • Ditte siger:

  Hej seje piger!
  Min kæreste og jeg var inde og se jeres show i aften – det var FANTASTISK, hvor er I dygtige!! Vi vil anbefale alle at tage ind og se det 🙂

  Hilsen Ditte

 • Vibe Fauerholdt Frederiksen siger:

  Kære Sort Samvittighed
  Fremragende valg I har gjort jer, at bruge Anne L.hudløst ærlige tekster til en forestilling.Her sidder jeg dog (og mange flere) i Herning, og går glip af en super god oplevelse…medmindre jeg tager til Kbh. Jeg “tændes” virkelig af det, som jeg læser om jeres forestilling. Jeg vil på det kraftigste opfordre jer til, at overveje en lille turne´…herover. Jeg er overbevist om at,at stort antal publikum vil møde op. Jeg kan anbefale Team Teatret.dk. Anne Linnet kommer rundt i landet med koncerter (har lige været til to)…genialt hvis I også vil komme.
  Mange hilsner til jer- Vibe

  • Kære Vibe,
   Vi drømmer jævnligt om turné og tourbus, og indtil det kan gå i opfyldelse, glæder vi os over at have fået lov til at spille hele tre uger mere på Edison.
   Tusind tak for dine pæne ord!
   Kærlig hilsen,
   Sort Samvittighed

 • Sarah siger:

  Kære smukke stærke damer.

  Her til aften var jeg inde og opleve jer på Edison.
  ALDRIG har jeg grint og grædt så meget under en forestilling. Jeg er meget glad for Anne Linnet og jeg må sige at I rørte mig dybt. Mega god humor og med sange, sunget lige fra hjertet. Tak – det var fantastisk.
  I er fantastiske.

  Kh. Sarah

 • Lenr siger:

  Waaaauuu….sikke en forestilling!
  – I er jo så fantastiske allesammen…
  Det er det første stykke som jeg har lyst til at se 1 mio gange til…gåsehud og våde øjne!

  Kan I ikke lave en cd med alle jeres skønne numre?
  Håber virkelig at det lykkes…

  – for I er så smukke og dejlige…
  Lene

  • Kære Lene,
   Tusind tak!
   Også for opfordring til en cd; det er klart en overvejelse værd, selv om vi jo som udgangspunkt synes Sort Samvittighed skal opleves live foran et publikum…
   Kærlig hilsen,
   Sort Samvitttighed

 • Trine siger:

  Jeg skiftevis grinede og græd hele vejen igennem og har allerede købt billetter, så jeg kan se den igen! wauw!

 • Kære Trine,
  Tusind tak skal du have og på glædeligt gensyn!
  Kærlig hilsen,
  Sort Samvittighed

 • Trine siger:

  Kære Sort Samvittighed

  Min veninde og jeg oplevede jeres ”Hvid Magi” i går og hvilken oplevelse! Vi var ellevilde! Selv min venindes ufødte barn lå inde i maven og sprællede af glæde.

  Sikke en kraftudladning, sikke en unik, underfundig og grotesk og dejlig fortolkning af Anne Linnets musik og sikke en sceneoptræden!

  I er så hudløst ærlige, så sprængfyldte med energi, så charmerende, forunderlige, talentfulde, unikke hver især, smukke og dejlige. Jeg skiftevis grinede og græd i stride strømme under hele forestillingen, og på vejen hjem i toget downloadede jeg Anne Linnets musik og har lyttet til det lige siden ”det’ da det, vi har hinanden til – holde om og holde af”… TUSIND TAK!

  Kærlig hilsen,
  Trine

 • Anne siger:

  Kære alle jer i Sort Samvittighed

  Mange tak for en fantastisk teateroplevelse i onsdags. Vi var 9 piger, der er vokset op med Anne Linnet, som væltede begejstrede ud af teatret – og var nødt til at fortsætte hjemme med Anne Linnet musik. De gamle CD’ere er nu støvet af og genspilles med stor fryd!
  Sangene høres med nye ører for jeg er helt vild med jeres fortolkninger, scenografi og “skæve indfald”. Tænk at man på to timer i den grad kan blive udfordret, nysgerrig, begejstret, overrasket og dybt berørt. Da lyset blev tændt var vi flere, der lige måtte tørre tårerne af kinderne. I er godt nok nogle seje kvinder – af hjertet tak 🙂
  Har forgæves ledt på hjemmesider efter, hvad I ellers skal lave, så vi kan få lejlighed til at nyde jeres performance. Hvor holder man sig bedst opdateret?

  På gensyn – Anne

 • Jørgen siger:

  Vil I ikke nok forlænge stykket? Please! please? Jeg bliver bare nødt til at se det igen. Please. Jeg er jo lige her. Bare en gang til. Det må godt være en søndag eller en mandag. For jeg har tabt mit hjerte, og kun I ved hvor det er! Eller bare en ekstra plads ude i siden et eller andet sted … jeg går i stykker, hvis I ikke forlænger.

  • Kære Jørgen,
   Jo – det ville vi hjertens gerne, hvis vi overhovedet kunne. Men der er andre forpligtelser, der trækker i os, så sidste gang (i denne omgang) bliver på lørdag den 9. april. Men du skal ikke gå i stykker! Vi er jo lige her!
   Kærlig hilsen,
   Sort Samvittighed

 • mimi kjær siger:

  Fed hvid magi med skønno energi!!!
  I er fantastiske – og de efterfølgende reflekterende øller bekræftede at nu må det være tid til at modelere Jomfru Anes tekster i Sort samvittigheds univers – tiden er moden til fællesskabet!!
  Og I kan sætte den kunstneriske dagsorden:-)
  Tjuss
  Mimi K

  • Kære Mimi,
   Tusind tak for rosende ord og for inspiration – Jomfru Ane Band, ja, det må vi se nærmere på – og i al fald hylder vi fællesskabet!
   Kærlig hilsen,
   Sort Samvittighed

 • Oline Grothen siger:

  Det var en oplevelse jeg aldrig glemmer!
  Var inde og se jer i mandags og har talt om jer siden folk er blevet en smule trætte af mig.
  Men jeg ville høre om i havde tænkt over at udgive jeres fortolkninger? jeg ville i hvert fald købe dem!

  Knus

  • Kære Oline,
   Tusind tak skal du have – vi kender godt til, at andre kan blive trætte af at høre os tale om det samme 😉
   Vi er blevet opfordrede af mange til at indspille sangene, og det er vi meget glade for – vi må se, om det kan lade sig gøre…
   Kærlig hilsen,
   Sort Samvittighed

 • Lotte Mortensen siger:

  Hej. Vil bare sige tusind tak for en dejlig og god oplevelse med Jeres forestilling Fredag d. 1 April 2011.-)
  Hvor var det fedt at se Jeres musikalitet, evne til at performe og nåen ud over scenekanten med 220 km i timen.-)
  I skal være super stolte af Jeres arbejde og måde at “køre ” Hvid Magi” på.
  Dejligt at se Jeres respekt for det I laver og for det I arbejder med…-)

  Hilsen Lotte

  • Kære Lotte,

   Tusind tak skal du have – vi er meget glade og overvældede og rørte over publikums generøse modtagelse. Det er en stor fornøjelse at spille for jer; også med 220 km i timen!

   Kærlig hilsen,
   Sort Samvittighed

 • Johanna siger:

  Tjikkerlikker til Jer piger! Nøj hvor var i bare for vilde i aftes… Det var en helt speciel og meget rørende oplevelse at se forestillingen! I har alle stort talent, og jeg glæder mig til at opleve jer i fremtidige set-ups.

  Ps: som spejdepige, bliver man sgu lidt varm om hjertet!!!

  Johanna:o)

 • Pernille Rødgaard siger:

  Aldrig er jeg blevet så rørt!
  TAK

 • Malene Westergaard siger:

  Hvid Magi er det bedste og mest medrivende stykke, jeg nogensinde har set. Og min søde kollega er lige så vild med jer. Forleden nævnte hun, at hun håber på at finde soundtracket fra forestillingen. Det gav mig ideen til en julegave! Jeg ser nu, at det ikke findes i handelen, men kan jeg måske købe et USB stik med elektroniske filer eller lignende? Selvom prisen bliver højere end en CD, er jeg stadig interesseret. Så gode er I. Og så sød er hun… ÜÜ Rigtig glædelig jul fra Malene. P.S.: Svar gerne på m a l e n e w e s t e r g a a r d (at) y a h o o . d k (uden mellemrum) På forhånd 1.000 tak.

 • Ilena Nielsen siger:

  Jeg beder jer, jeg er lige kommet hjem fra jeres show. Allerede i pausen konstaterede jeg at jeg ikke kan købe jeres cd? Er det virkelig sandt? Det MÅ og SKAL i lave!!!!!!!!

  • Kære Ilena,
   Tak for opfordringen, som vi har skrevet før, er det en opfordring vi er glade for og jævnligt overvejer, selv om det også er en større operation… I mellemtiden håber vi du kan glæde dig over at høre os i din radio også, hver fredag 11.03 på P1…
   Kærlig hilsen,
   Sort Samvittighed

 • Karen Bender siger:

  Kære tøser
  Er der nogen som helst mulighed for stadig at høre jer live, da jeg ikke vidste at I fandtes før min mor kom hjem overvældet og begejstret over et show på Edison i torsdags?
  Hvis I spiller for fulde huse eller bare snart er færdige, kunne man så forestille sig at I turnerede i et eller andet omfang?
  Feks. til Baaring, hvor jeg er lærer på Den Rytmiske Efterskole, og hvor det ville være bragende fantastisk med denher måde at lave teaterkoncert på.
  Og ellers mange tak for en fremragende underholdning her en stille mandag aften.
  Vh Karen Bender
  kbe@rytmiskefterskole.dk

  • Kære Karen,
   Vi undskylder at det har taget os så utrolig længe at svare på din gode hilsen, men til gengæld kan vi fortælle at forestillingen spiller igen på Betty Nansen fra den 23 november og helt frem til den 22 december.
   Billetter kan købes her.
   Og vi ville elske at se alle jer fra Den Rytmiske Efterskole!

   Kærlig hilsen,
   Sort Samvittighed

 • Trine Jørgensen siger:

  Hej tøser.
  I er simpelthen for fede. Var inde og se jeres seneste forestilling 2 gange, og glæder mig til at se hvad I finder på til næste gang – men hvornår mon det bliver???

  Mange hilsener fra Trine

  • Kære Trine,

   Tusind tak skal du have – hvis du har mod på en tredie (og fjerde og femte) gang, så spiller vi igen fra 23 november og til 22 december på Betty Nansen Teatret. Billetter findes her.

   Vi krydser fingre for at vi ses igen!

   Kærlig hilsen,
   Sort Samvittighed

 • Caja siger:

  Hej piger
  Har lige været inde og se showet – for 2. gang! Det og I er super fantastisk(e)!!! 😀
  Jeg vil også lige spørge, som det tidligere er gjort: kommer der et soundtrack? Pretty please!! 😀

  Rigtig glædelig jul! 🙂

  Kh
  Caja

  • Kære Caja,
   Tusind tak for dine søde ord! Vi svarer som vi har gjort tidligere – det er ikke helt enkelt at lave soundtrack, og det er vel egentlig også sådan at teater skal opleves i virkeligheden, men vi lover at sige til lige med det samme, hvis det engang lykkes for os at lave en cd med sangene.
   Og ellers kan vi altså varmt anbefale at lytte til originalversionerne i mellemtiden!
   Glædelig jul og kærlig hilsen,
   Sort Samvittighed

 • Kristian Staalø Knudsen siger:

  Tusind tak for et fantastisk vildt, bindegalt, smukt, inderligt, inspirerende, trist, nærværende og sjovt show. Elsker simpelthen det lille trommesæt!

  Nu er jeg jo både blevet fan er Anne Linnet og af jer. Hvad siger i til at udgive jeres version af sangene på en eller anden måde?

  Kærligst, Kristian

  • Kære Kristian,
   Tusind tak skal du have – det lille trommesæt er vi også selv ret vilde med… Måske har du læst vores svar til de andre søde mennesker, der ønsker sig en cd – og det er altså sådan, at der ikke er planer om det, som det ser ud nu. Men hvis det skulle ændre sig, så vil I være de første til at få det at vide!
   Glædelig jul og kærlig hilsen,
   Sort Samvittighed

 • Asta siger:

  Hej Sort Samvittighed.
  Jeg så Hvid Magi i søndags og det var bare helt fantastisk! Før showet hørte jeg ikke så meget Anne Linnet men nu køre Barndommens gade om og om igen ; ) Jeg synes i spillede vildt godt og det var både rørende, alt for meget, sjovt og nærværende. I er dygtige!

  Kh. Asta

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: